MAAT Security

MAAT Security overgenomen door Sicuritalia

  • 17 Februari 2023

Sicuritalia, marktleider in de particuliere veiligheidssector in Italië, heeft de overname afgerond van de MAAT Group, voornamelijk gespecialiseerd in de bewaking van retail, logistiek en evenementen, met een geconsolideerde omzet van 35 miljoen euro, 900 medewerkers en vestigingen in België, Nederland en Duitsland.

Sicuritalia heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt op de Italiaanse markt, zowel op eigen kracht als door overnames. De integratie van MAAT Security is de eerste echte stap, na Zwitserland, naar de internationalisering van Sicuritalia. Met deze overname profileert Sicuritalia zich als de tweede grootste speler in de Europese particuliere veilighedssector.

Jan Swerts, General Manager van de MAAT Group, zegt dat de ambities van de MAAT Group door de overname ondersteund worden: “Ons partnership met Sicuritalia versnelt de professionalisering van onze organisatie en biedt enorme kansen voor zowel onze klanten als voor al onze medewerkers binnen de MAAT Groep. Erg blij om te participeren aan dit nieuwe project.

Deze overname heeft een historische waarde voor Sicuritalia”, aldus Lorenzo Manca, eigenaar van de Sicuritalia Group. “Het is de eerste belangrijke stap buiten de Italiaanse grenzen na 70 jaar geschiedenis. De keuze voor MAAT Security is het resultaat van een zorgvuldige analyse van de omvang, het potentieel van het bedrijf en de sectoren waarin zij actief zijn. De overname van MAAT Security stelt ons in staat om onze multinationale klantenkring ook in het buitenland te bedienen en zal de basis vormen voor de definitie van een model dat in staat is om het groeipad dat in Italië is bereikt in andere landen te repliceren.